akinnunen.net

Elämää, kuntoilua ja elokuvia

akinnunen.net header image 2

K-19: The Widowmaker (USA 2002)

January 17th, 2010 · No Comments · Elokuva

Tämä oli naispuolisen toimintaohjaajan Kathryn Bigelowin leffa. Olen  pitänyt kovasti hänen Strange Days -scifileffastaan. Tulevissa Oscareissa hänelle tulee todenäköisesti ehdokkuuksia Hurt Locker -uutuudesta. Tässä leffassa Oscar -ehdokkuuksista ei ollut vaaraa. Se on mainio elokuva, mutta kertoo Neuvostoliittolaisesta sukellusveneesta vuonna 1961. Pääosissa olivat tähdet Liam Neeson ja Harrison Ford. Tarina perustuu tositapaukseen, jossa uuden sukellusveneen ydinreaktoriin tulee vaarallinen vika, ja kapteenin pitää päättää pelastetaanko vene vai sen miehistö. Minusta tämä kilpailee tasaväkisesti muiden modernien sukellusveneleffojen kuten Das Bootin ja Punaisen Lokakuun metsästyksen kanssa.

Rating: ★★★☆☆

Tags: ·

No Comments so far ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.