akinnunen.net

Elämää, kuntoilua ja elokuvia

akinnunen.net header image 2

Frost/Nixon (USA 2008)

January 31st, 2010 · No Comments · Elokuva

Tässä on toinen poliittiseen historiaan liittyvä leffa tältä pakkasviikolta. Olen lukenut Nixonin elämänkerran, joten hänestä oli muodostunut jo aika tarkka kuva. Leffa oli yllättävän jännittävä. Tämä lienee ohjaaja Ron Howardin ammattitaitoa. Hänellä on tapana tehdä ylisentimentaalisia elokuvia, mutta tässä hän onnistui antamaan hyvien näyttelijöiden kantaa kohtauksia. Erityisesti Nixonin rooli Frank Langellalta oli hieno suoritus. Siinä onnistuttiin näyttämään kuva miehestä, joka vielä kaiken menettäneenä onnistui tuntumaan uhkaavalta intensiteetillään ja rajulla kilpailuvietillään. Elokuva perustui näytelmään, jossa oli samat pääosan esittäjät. Ohjaaja Howard oli vaatinut samat näyttelijät filmiversioon.

Rating: ★★★★☆

Tags: ·

No Comments so far ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.