akinnunen.net

Elämää, kuntoilua ja elokuvia

akinnunen.net header image 2

District 9 (Etelä-Afrikka 2009)

January 31st, 2010 · No Comments · Elokuva

Tämä oli aivan mainio leffa, paras uusi tieteiselokuva, jonka olen nähnyt vuosiin. Katsoessa sitä ei pystynyt luokittelemaan yhtään. Siinä oli iloisesti sekaisin erittäin rankkaa ja vakavaa yhteiskuntakritiikkiä mutta myös paljon takaa-ajoja ja räjähteleviä alieneita. Tässä oltiin science fictionin perusteeman äärellä: tieteisjutussa voidaan viestiä kertoa nykyajasta tavoilla, joka ei menisi läpi tavanomaisessa kerronnassa. Elokuvassa oli paljon kieroa huumoria mutta myös tunnetta. Tuli mieleen tuottaja Peter Jacksonin mainio esikois -roskaleffa Bad Taste, jonka estetiikalla pelaten tehtiin poliittinen elokuva.

Rating: ★★★★☆

Tags: ·

No Comments so far ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.