akinnunen.net

Elämää, kuntoilua ja elokuvia

akinnunen.net header image 2

Peeping Tom/Pelon kasvot

September 6th, 2009 · No Comments · Elokuva

Tämä oli ehkä kolmas tai neljäs katselukerta tähän upeaan kauhuelokuvaan. Se julkaistiin Englannissa muutamia kuukausia ennen Hitchkockin Psykoa. Elokuvaa pidettiin aikanaan niin ahdistavana, että sen esittäminen kiellettiin monissa maissa, mukaanlukien Suomessa. Leffa myös lähes tuhosi ohjaajansa Michael Powellin uran. Suomessa esityskielto poistettiin jotain kymmenen vuotta sitten. Eli esityskielto kesti lähes 30 vuotta. Tänä päivänä katsottuna leffan juoni on pinnalta yksinkertainen sarjamurhaajatarina, joita katsomme CSI:stä ja muista poliisisarjoista koko ajan. Teemana on kuitenkin ei vähempää kuin elokuvan ja muun median olemus. Ahdistavuus tulee siitä, että katsoja pakotetaan olemaan samanlainen tirkistelijä kuin kaitafilmikameraa käyttävä murhaaja. Psykon tapaan teemana on myös suhde vanhempiin, tässä tapauksessa julmaan isään.

Triviatieto: Ohjaaja Michael Powellin vaimo on Thelma Schoonmaker, joka on Martin Scorsesen elokuvien leikkaaja.

Lisätietoja: http://www.imdb.com/title/tt0054167/

Rating: ★★★★★

Tags: ·

No Comments so far ↓

Like gas stations in rural Texas after 10 pm, comments are closed.